Hlavní obsah

Toyota plánuje obnovit výstavbu továren v USA a Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Toyota Motor plánuje obnovit výstavbu továren ve Spojených státech a Číně. Přiměla ji k tomu rostoucí poptávka po nových autech v Číně a růst jenu. Uvedl to japonský list Nikkei.

Článek

Obě továrny by měly zahájit výrobu ve fiskálním roce do konce března 2011. Roční kapacita výroby automobilky by měla díky tomu stoupnout o 200 000 vozů, uvedl list bez udání zdroje. Do dokončení prací na továrnách by automobilka měla investovat dalších 100 miliard jenů (19,1 miliardy Kč).

Toyota sice plánuje omezit výrobu některých závodech v Japonsku a Británii, na druhé straně však chce zvýšit investice v oblastech méně citlivých na vývoj devizových kurzů a na rostoucích trzích. V USA se obnovení prací týká továrny v Mississippi, kde plánuje Toyota vyrábět vozy Corolla, případně Prius. V Číně se rozhodnutí dotkne továrny, kterou Toyota staví v rámci společného podniku s čínskou FAW Group, napsala agentura Reuters.

Toyota je největším výrobcem automobilů na světě. Společnost se ve druhém fiskálním čtvrtletí vrátila po třech čtvrtletích ztrát k zisku. Čistý zisk v období červenec až září činil 21,8 miliardy jenů, meziročně však zisk klesl o 84 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám