Hlavní obsah

Infiniti ukázalo luxusní sedan s jednoduchým označením - M

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní odnož japonského Nissanu představila nového zástupce vyšší střední třídy - model s jednoznakovým označením - M. Infiniti M si bude konkurovat především s BMW řady 5, Mercedesem-Benz třídy E a Audi A6. Do prodeje se dostane počátkem příštího roku.

Článek

Automobil má nové přední reflektory – vybavené bixenovovými adaptivními světlomety automaticky natáčenými podle směru jízdy. Přepracovaná je část pod nárazníkem se zapuštěnými mlhovými světly (ty byly původně součástí hlavních světlometů).

Zbytek karoserie sedanu G37 zůstává beze změny, auto působí luxusním a částečně sportovním dojmem. Interiér zůstal prakticky beze změn.

Infiniti M se bude dodávat s šestiválcovým benzínovým motorem, později by měl nabídku doplnit turbodiesel původem z Renaultu. Poháněná může být buď zadní náprava nebo obě. Šestiválec má z objemu 3,7 litru výkon 330 koní a jde o ten samý agregát, jaký pohání Nissan 370Z. Mluví se i o osmiválcovém motoru s výkonem 400 koní, ten ovšem Infiniti oficiálně nepotvrdilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám