Hlavní obsah

Auta značky Lada jsou v Česku výjimkou, k dostání jsou tři modely

Novinky, Martin Žemlička

České zastoupení ruské značky Lada zlevnilo své tři modely v nabídce. Vozy s logem Lada jsou na českých silnicích poměrně exotickým zjevem. České zastoupení nabízí tři modely.

Článek

České zastoupení ruské Lady zlevnilo všechny tři modely, jenž aktuálně nabízí k prodeji, o deset tisíc korun. Cena malého hatchbacku Lada Kalina klesla na 192 900 korun. V nabídce je pouze jeden motor – benzínová čtrnáctistovka se čtyřmi válci a výkonem 89 koní (65,5 kW) a točivým momentem 127 Nm.  

Dále se zlevnění dočkal model Priora – pětidvéřový sedan. Ten se nabízí s motorem pod označením 2172 – jde o benzínovou šestnáctistovku s výkonem 98 koní (72 kW) a 145 Nm točivého momentu. Základní cena po slevě činí 192 900 korun.  

Rovněž terénní model Niva je nyní o trochu levnější, základní verze stojí 245 900 korun.

Vozy Lada se na českých silnicích moc nevidí, problém je s malou servisní sítí, absencí vznětových motorů, malé možnosti konfigurace a výběru příplatkových výbav, komfortem, bezpečností a koneckonců také špatnou image značky.

Reklama

Související články

Lada Kalina na startovním roštu

Ruská automobilka AvtoVAZ zahájila 18. listopadu výrobu dlouho očekávaného modelu Kalina, který ve své finální podobě prezentovala na letošním pařížském...

Lada Kalina za 222 900 Kč

Automobil Lada Kalina konečně dorazil i na český trh. Peripetie kolem importu tak skončily a Lada může nabídnout alespoň o něco modernější vozy...

Výběr článků

Načítám