Hlavní obsah

Maserati uvede sportovní verzi GranTurisma

Novinky, Martin Žemlička

Italská automobilka uvede na novém závodním okruhu v Abu Dhabi speciální edici svého sportovního kupé GranTurismo. Cílem je přinést lepší jízdní vlastnosti a celkově sportovnější projev.

Článek

Jak je patrné už z názvu, Maserati GranTurismo S MC Sport Line vychází z verze GranTurismo S. Tu pohání osmiválec s objemem 4,7 litru a výkonem 440 koní (motor má mimochodem stejný blok jako osmiválec od Ferrari).

GranTurismo je přeci jen spíše rychlý stroj na zdolávání rovinek než sportovní nářadí typu Porsche 911. Sportovní verze od Maserati by ale mohla jezdit zábavně i na zatáčkovitých silnicích - GranTurismo S MC Sport Line má snížený podvozek, jinak nastavený stabilizační systém a posílenou brzdovou soustavu.

Slušivá je i bílo-černá kombinace – karoserie je bílá, litá kola s nádherným vzhledem, čtyři koncovky výfuku nebo zadní křidélko jsou naopak černé. Uvnitř je obložení z karbonu a celkově má vůz luxusnější interiér. Maserati říká, že se vyrobí pouze 23 kusů této limitované edice – 11 se nabídne na italský trh a zbytek do Spojených arabských emirátů.

Maserati GranTurismo jsme testovali v základní verzi, u článku je i video [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám