Hlavní obsah

Mercedes začal prodávat supersportovní SLS AMG

Novinky, Martin Žemlička

Mercedes-Benz oznámil prodejní cenu svého nového supersportovního modelu SMS AMG. Základní cena činí 177 310 euro, tedy zhruba 4,6 miliónu korun. Česko už má 15 závazných objednávek.

Článek

SLS pohání 6,2 litrový osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivého momentu. Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí SLS za 3,7 vteřiny a jede až 315 km/h. Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Vzhled nového SLS odkazuje na padesátá léta a slavný model 300 SL – všimnete si toho při pohledu na přední masku s masivním otvorem pro nasávání vzduchu a velkým logem Mercedesu, celkovými proporcemi a samozřejmě také výklopnými dveřmi, tzv. racčími křídly. Odkaz na ikonu padesátých let se Mercedesu povedl výtečně.

Prodejní cena SMS AMG činí v přepočtu 4,6 miliónu korun. Podle mluvčího českého zastoupení automobilky, Jana Kuhna, eviduje Mercedes na patnáct závazných objednávek. "První vozy se k zákazníkům dostanou na jaře příštího roku," dodal Kuhn pro Novinky.cz. Pro Česko je k dispozici dvacet vozů, toto číslo se ale ještě může změnit, pokud se českému zastoupení Mercedes-Benzu povede navýšit kvótu.

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes oživí legendární SL Gullwing

Mercedes připravuje supersportovní kupé, které bude mít otevírací dveře ve stylu legendárního modelu 300 SL Gullwing. Nový model pojmenovaný SLS AMG vyvíjí...

Výběr článků

Načítám