Hlavní obsah

Renault potvrdil výrobu dvou elektromobilů do města

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault oficiálně potvrdil výrobu dvou malých elektromobilů, jež představil v září na frankfurtském autosalonu. Jde o modely Zoe a Twizy, dvoumístné a čtyřmístné vozy, určené především do ulic měst.

Článek

Zaměření modelu Twizy je vysloveně městské a patrné je to už z rozměrů vozu - na délku měří 2303 mm, na šířku jen 1132 mm a na výšku 1476 mm. Je určen pro dva cestující, již sedí za sebou. Prostor pro zavazadla je velmi symbolický – pouhých 50 litrů.

O pohon se stará elektromotor s lithium-iontovými bateriemi a výkonem 15 kW (20 k) a točivým momentem 70 Nm. Nejvyšší rychlost činí 75 km/h, dojezd na jedno nabití zhruba 100 kilometrů.

Renault Zoe

Druhý elektromobil je čtyřmístný a vychází ze studie Zoe Z. E., představené letos ve Frankfurtu. Tento 4,1 metru dlouhý vůz se začne vyrábět v roce 2012. Také on bude poháněn elektromotorem, jeho výkony, stejně jako další technické podrobnosti, ovšem francouzská automobilka nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám