Hlavní obsah

Nejvýkonnější VW Scirocco R se začalo prodávat v Česku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český importér Volkswagenu začal nabízet nejostřejší verzi Scirocca, hatchbacku s povedeným vzhledem i jízdními vlastnostmi. Za verzi R s výkonem 265 k zaplatí zákazníci 859 tisíc korun, verze s automatickou převodovkou stojí 916 400 korun.

Článek

Srdcem verze R je turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI. Ten se může pochlubit výkonem 195 kW (265 k) a 350 Nm točivého momentu. Zrychlení 0-100 km/h proběhne za rovných šest vteřin, verze s automatickou převodovkou DSG je o 0,2 vteřiny rychlejší. Nejvyšší rychlost je omezena na tradičních 250 km/h.

Jak se liší verze R oproti běžnému Scioroccu? V zadní části je vidět střešní spoiler, černý difuzor a chromované koncovky výfuků. Bočnímu profilu Scirocca R dominují masivní prahy a 18palcová kola z lehkých slitin. Pro lepší jízdní vlastnosti nebude chybět elektronický diferenciál XDS, známý už například z Golfu GTI. Chybí ale pohon všech kol - na rozdíl od nejsilnějšího Golfu je Sciorocco výhradně předokolkou.

Za verzi R s výkonem 265 k zaplatí zákazníci 859 tisíc korun, verze s automatickou převodovkou stojí 916 400 korun. V nabídce je celkem šest motorizací včetně dvou turbodieselů.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Sbohem Golfe GTI, přichází Scirocco

Scirocco první a druhé generace se do historie zapsalo jako nejúspěšnější kupé značky Volkswagen, když se jich prodalo přes 800 tisíc kusů. Ve své době...

Výběr článků

Načítám