Hlavní obsah

O titul českého Auta roku se utká pětice modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O letošní titul Auto roku Klubu motoristických novinářů se utkají BMW X1, Mercedes-Benz třídy E, Opel Astra, Škoda Yeti a Volkswagen Polo. Rozhodla o tom porota složená z 34 tuzemských žurnalistů.

Foto: maž, Novinky

Škoda Yeti - bude letos českým Autem roku? V české anketě škodovky obvykle bodovaly...

Článek

BMW X1, Mercedes-Benz třídy E, Opel Astra, Škoda Yeti a Volkswagen Polo se utkají o titul českého Auta roku. Jde v podstatě o totožné modely, které se ucházejí o prvenství v evropské anketě Car of the Year (COTY).

Finálové vozy jsou srovnány abecedně, protože v prvním kole ankety nejde o pořadí, ale o určení vozů, které postupují dál. Motorističtí novináři vyberou z pětice finalistů vítězný vůz na konci listopadu. Celkem novináři vybírali ze 34 aut.

V Česku jsou od minulého ročníku dvě soutěže o Auto roku. Vedle loni vzniklého Auta roku KMN existuje ještě tradiční soutěž pořádaná Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu. V té se ale loni změnily podmínky, a proto se motorističtí novináři rozhodli založit vlastní soutěž. Vadilo jim především rozčlenění vozů do více kategorií a spolurozhodování laické veřejnosti.

Koncem listopadu bude v prestižní anketě Car of the Year známo i evropské auto roku. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz třídy E

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám