Hlavní obsah

Silničáři připravují dálnici D1 na "zimní režim"

Silničáři začali v sobotu odpoledne na stokilometrovém úseku dálnice D1 na Vysočině instalovat dopravní značky Zimní výbava. Zimní pneumatiky budou pro řidiče v zimním období povinné od 66. do 162. kilometru, což je zhruba o 30 kilometrů delší úsek než loni.

Foto: Archiv, Právo

Instalace "zimních značek" na dálnici D1.

Článek

"V úseku od sjezdu u Lokte po Velkou Bíteš silničáři během dne rozmístí 47 dopravních značek, v platnost vejdou po půlnoci 1. listopadu," řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

Značky přikazující řidičům jízdu se zimními pneumatikami se na dálnici D1 objevily poprvé loni 7. listopadu. Jejich instalace začala nejprve na úseku mezi Humpolcem a Jihlavou. Do konce minulého roku přibylo dalších 26 dopravních značek od Jihlavy do Velké Bíteše. Zimní pneumatiky tak byly povinné na téměř sedmdesátikilometrovém úseku dálnice D1 od 94. kilometru u Humpolce až na 162. kilometr do Velké Bíteše. Značky byly umístěny na křižovatkách a na nájezdových větvích dálnice.

Za porušení pokuta až 2000 korun 

Délka státních silnic I. třídy, kde je povinná zimní výbava, se letos v Česku rozšíří o čtyři nové úseky na Pardubicku, Ústecku a Ostravsku. Auta s letními pneumatikami nově nebudou smět na úseky silnic první třídy z Dubí na Teplicku na Cínovec, z Trhové Kamenice do Nové Vsi na Pardubicku, z Borové do Rychnova rovněž v Pardubickém kraji a z Ostravice do obce Bílá v Beskydech. Za porušení povinnosti hrozí řidičům ztráta jednoho bodu a pokuta v blokovém řízení až 2000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám