Hlavní obsah

Zájem o vozy s pohonem 4x4 na podzim stoupl víc než o desetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poptávka po automobilech s náhonem na všechna čtyři kola se s příchodem podzimu výrazně zvýšila. V září prodaly automobilky na českém trhu o 14 procent víc osobních aut s označením 4x4, než v srpnu. Po říjnovém prvním sněžení a poklesu teplot se prodej "čtyřkolek" zvýšil ještě výrazněji, vyplývá z informací prodejců.

Článek

Meziročně prodej nových osobních a užitkových vozů s pohonem všech kol klesl o dvě procenta na 15 155 aut, celý trh zaznamenal propad o 13,8 procenta na 133 577 vozidel. Výhodou vozů se stálým nebo přiřaditelným pohonem všech kol jsou lepší jízdní vlastnosti zejména za nepříznivých povětrnostních podmínek. Nevýhodou jsou vyšší hmotnost a vyšší spotřeba pohonných hmot.

Nejprodávanější osobní čtyřkolkou je Škoda Octavia 4x4, kterou si do září pořídilo 858 motoristů, následuje Volkswagen Tiguan s prodejem 735 vozů. Třetí skončila s 624 prodanými vozy Honda CR-V.

Chladné počasí a sněhové přeháňky během října zvýšily rovněž zájem o ojeté vozy 4x4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám