Hlavní obsah

Infiniti bude do aut nabízet klimatizaci napodobující lesní vzduch

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní odnož japonského Nissanu, Infiniti, začne do svých M modelů nabízet klimatizaci, která bude napodobovat například vůni lesa nebo tropických stromů. Samozřejmostí je i filtr zachytávající většinu škodlivin.

Článek

Systém s názvem “Forest Air“ bude součástí výbavy nových modelů M. Součástí klimatizace je aromatický difuzér, který provoňuje vstupní ventilaci lesními vůněmi. Například vůně dřeva tropického stromu borneol má uklidňující účinek, a navíc pomáhá zvyšovat koncentraci.

Nová klimatizace umí i zvlhčit foukaný vzduch. Samozřejmostí je filtr, který zachycuje například většinu alergenů, pachů či škodlivin a nevpustí je do interiéru. Infiniti rovněž hovoří o „jemném vánku“, čerstvý vzduch není údajně z výdechů klimatizace vypouštěn prudce.

Nezní to špatně, otázkou je, jak celý systém bude fungovat v praxi, jak často bude třeba měnit aromatické náplně a jaké chemické složení tyto náplně budou mít.

Reklama

Výběr článků

Načítám