Hlavní obsah

Levný čínský hatchback od Martin Motors se představil na Autoshow v Praze

Novinky, Martin Žemlička

Na pražské výstavě Autoshow se kromě zavedených automobilových značek představila i produkce pro většinu lidí neznámé čínské automobilky Martin Motors. Kromě staršího sportovně-užitkového modelu CEO se na výstavě ukázal i nový hatchback.

Článek

První, co vás uhodí při pohledu na čínský automobil do očí, je logo MM, které vypadá jako překlopené logo Volkswagenu. Označení 520i také není příliš originální, takhle BMW označovalo řadu 5 s dvoulitrovým benzínovým šestiválcem.

Jinak je Berlina klasický hatchback, který zezadu vzdáleně připomíná Fabii (výrobce má v nabídce i sedan). Automobil má poháněná přední kola a vepředu umístěný motor. Berlina hatchback je pětimístným automobilem, jenž nabídne slušných 500 litrů v zavazadlovém prostoru.

V nabídce je jediný motor, benzínová šestnáctistovka s výkonem 86 koní a 149 Nm točivého momentu. Průměrná hodnota je dle výrobce 6,4 litrů benzinu na sto kilometrů. Převodovka je pětistupňová, manuální; na přání můžete mít i automat.

Lákavá je prodejní cena, zhruba 230 tisíc korun. Za tuto nízkou částku dostanete solidní základní výbavu – manuální klimatizace, dva airbagy, navigaci s USB vstupem a podporou Bluetooth nebo možnost jezdit na LPG. Jenže to má i druhou stránku mince – pochybnou ergonomii, špatné zpracování i výběr některých materiálů, negarantovanou spolehlivost automobilu od automobilky s minimální historií (založena v roce 1998), horší možnosti individualizace.

Více by samozřejmě prozradil klasický test, nicméně i na první pohled je zřejmé, že kvalitativně bude tento model patřit k tomu nejhoršímu, co lze koupit. Zajímavá je cena a koneckonců i nabízený vnitřní prostor, ale to asi u většiny kupců k přesvědčení nezabere.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám