Hlavní obsah

Evropská verze sportovního Nissanu GT-R dorazila do Česka

Novinky, Martin Žemlička

První supersportovní Nissany GT-R se dostávají do Česka. Jde o evropské verze, po naší vlasti už jezdí individuálně dovezené vozy ze Spojených států, jenž se od evropské verze mírně odlišují. České zastoupení Nissanu nyní registruje 49 objednávek.

Článek

Sportovní GT-R se neprodává v běžné prodejní síti japonské automobilky. Nissan chce pro své zákazníky něco extra, a tak založil celoevropskou síť specializovaných dealerů – Nissan High Performance Centres. Jedno prodejní místo s oprávněním pro prodej, údržbu a opravy vozů GT-R je i v Praze – Auto Palace Vysočany.

GT-R pohání ručně montovaný 3,8-litrový motor V6 s dvěma turbodmychadly o výkonu 485 k a s maximem točivého momentu 588 Nm; nechybí šestirychlostní dvojspojková převodovka s řazením pádly pod volantem a pohon všech čtyř kol. Zrychlení 0-100 km/h zvládne za skvělých 3,5 vteřiny a dovede se hnát rychlostí až 314 km/h.

V České republice bylo do dnešního dne objednáno celkem 49 vozů GT-R. Základní cena činí 2 337 250 korun, což je vzhledem k výkonům tohoto vozu mimořádně zajímavé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám