Hlavní obsah

Nejprodávanějším malým vozem v Německu byla v září Fabia

Škoda Fabia se stala v září na německém trhu nejprodávanějším modelem v kategorii malých vozů. Vyplývá to ze statistik německého úřadu pro registraci motorových vozidel (KBA). Na druhé a třetí místo tak vytlačila i domácí konkurenty Opel Corsa a Volkswagen Polo. V uplynulém měsíci ještě prodeje automobilů v Německu výrazně a zřejmě naposledy ovlivnilo takzvané šrotovné.

Článek

V září se podle oficiálních statistik v Německu prodalo 10 785 fabií, od počátku roku 84 129. Oproti prvním devíti měsícům loňského roku tak prodala Škoda Auto na největším evropském trhu o 61,6 procenta automobilů více.

Škoda Fabia se držela ve své kategorii na předních pozicích žebříčků prodejnosti. Absolutním a neohroženým vítězem však zůstával po celou dobu Volkswagen Golf, jehož se například v září prodalo 37 784 kusů a od počátku roku 275 432.

Díky prémii se lépe prodávaly i takzvané minivozy. V září se do čela žebříčku dostala Toyota Aygo, v průběhu roku se v čele střídaly Fiat Panda, Renault Twingo a Hyundai i10.

Výrobci luxusních a velkých aut naopak během prvních devíti měsíců zaznamenali propad prodejů. Například Mercedesů se prodalo o 17 procent méně, Porsche zaznamenalo pokles o deset procent a BMW o devět. Ještě větší propady však zaznamenaly některé zahraniční automobilky jako Saab (propad o 65 procent) General Motors (minus 58 procent) a Chrysler (minus 47 procent). 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám