Hlavní obsah

Subaru ukáže hybridní kombi se dvěma elektromotory

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na japonském autosalonu ukáže Subaru koncept nazvaný Hybrid Tourer. Kromě nekonvenčního otevírání společných dveří pro první i druhou řadu sedadel zaujme nasazení dvou elektromotorů. Nechybí ani pro Subaru typický pohon všech kol a motor typu boxer.

Článek

Originálním prvkem tohoto cestovního vozu je design interiéru se čtveřicí nezávislých sedadel a nahoru otevíranou dvojicí dveří. Čelní sklo je vybaveno speciálním zastíněním, které údajně snižuje únavu při řízení. Zajímavostí je i možnost posouvat horní plochu přístrojové desky nahoru nebo dolů. Přestože je vůz vybaven systémem stálého pohonu všech kol (AWD), podlaha v prostoru zadních cestujících je plochá, což zvyšuje praktičnost vozu.

Subaru vsadilo na systém hybridního pohonu se dvěma elektromotory, který zahrnuje jeden elektromotor pracující jako generátor na přední nápravě (13 koní) a jeden hnací elektromotor vzadu (26 koní). Při parkování a podobných manévrech se využívá pouze síla elektromotorů, takže vůz neprodukuje emise. 

Elektromotorům pomáhá i klasický spalovací motor - zážehový boxer s objemem dva litry. Subaru Hybrid Tourer má dle tradic značky stálý pohon všech čtyř kol.

Reklama

Výběr článků

Načítám