Hlavní obsah

Honda představila nové elektrické osobní vozítko U3-X

– Tokio

Japonská automobilka Honda Motor Co. ve čtvrtek představila na tiskové konferenci elektrické osobní "vozítko" U3-X. Jednokolka ve tvaru čísla osm se řídí pohybem těla vpřed či vzad a může jet rychlostí až šest kilometrů v hodině, což odpovídá rychlé chůzi.

Článek

Podle společnosti bylo jejím cílem vytvořit malé, bezpečné a nenápadné "vozítko", které by umožnilo jeho uživatelům vmísit se mezi chodce.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Hondy Takanobu Ito představuje jízdu na vozítku.

Přístroj váží méně než deset kilo, vysoký je 65 centimetrů a na plné nabití lithium-iontové baterie je schopen jet hodinu. Na tiskové konferekci si vozítko mohli vyzkoušet i samotní inovináři.

Prezident Hondy Takanobu Ito uvedl, že přístroj je pouze návrhem a firma zatím nemá žádné plány pro jeho prodej, nápady na jeho využití, ani nestanovila jeho cenu. Protože je lehký a malý, lze ho použít i uvnitř v bytě, a mohl by se tak případně hodit pro starší generaci, která bude mít pohybové problémy.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Hondy Takanobu Ito představuje novinku, vozítko U3-X.

Honda je výrobcem chodícího robota Asimo, ale také vozů Accord nebo dodávek Odyssey. Nové "vozítko" využívá technologie rovnováhy a pohybu vyvinuté pro Asima, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Honda Accord dostane silnější turbodiesel

Třicet koní navíc a stejný počet Newtonmetrů dostane nejvýkonnější dieselová verze Hondy Accord. Poprvé se představí začátkem března v Ženevě; ponese označení...

Výběr článků

Načítám