Hlavní obsah

Autosalon ve Frankfurtu ovládla auta do zásuvky

Auta na elektrický nebo hybridní pohon, která lze v garáži nebo kdekoliv jinde připojit do běžné zásuvky, jsou vedle snižování emisí CO2 spalovacích motorů jedním z hlavních témat letošního mezinárodního autosalonu ve Frankfurtu.

Článek

Audi přišlo se studií elektromobilu na základě sportovního modelu R8. Vůz pod označením e-tron má čtyři elektromotory pro každé kolo s výkonem 230 kW a točivým momentem 4500 Nm. Baterie lze nabít z běžné sítě za šest až osm hodin. Soupeřem vozu, který překoná rychlost 200 km/h, tak zřejmě může být pouze sportovní elektromobil Tesla.

FOTO: Audi

FOTO: Audi

Opel představil model Amper [celá zpráva], který by se měl do sériové výroby dostat v roce 2011. Amper používá elektromotor jako primární pohon a spalovací motor má pouze funkci generátoru elektrické energie. Vůz ujede na nabité baterie 50 kilometrů a 500 kilometrů v kombinaci se spalovacím motorem.

Foto: Reuters

Opel v Ženevě představil nový elektromobil

Průkopník mezi výrobci hybridních vozů Toyota na autosalonu předvedl koncept založený na poslední generaci modelu Prius [celá zpráva], který lze nabít z elektrické zásuvky za 1,5 hodiny. S plně nabitou baterií vůz ujede pouhých 20 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám