Hlavní obsah

Renault uvede na trh sportovní Mégane s výkonem 250 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský Renault na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu kromě studií ekologických konceptů ukázal i sportovně laděný model. Je jím Mégane Sport 250, který má - jak napovídá jeho název - pod kapotou 250 koňských sil. Prodávat by se měl začít ještě letos.

Článek

Třídvéřový hatchback pohání dvoulitrový čtyřválec s přeplňováním pomocí turbodmychadla. Výsledkem je výkon 250 koní při 5500 otáčkách za minutu a 340 Nm točivého momentu, kterého motor dosahuje při 3000 otáčkách. Hodnotu zrychlení 0-100 km/h ani maximální rychlost zatím Renault neuveřejnil.

Jisté je, že převodovka bude šestistupňová, manuální. Výrobce dokonce nabídne dvě možnosti nastavení podvozku – zákazník si může vybrat z nastavení pro závodní okruhy nebo běžného nastavení pro každodenní jízdu na běžných silnicích.

Elektronická stabilizace je plně vypínatelná a obsahuje i mód ESC (Electronic Skid Control), kdy elektronika zasahuje později. Uvnitř vozu nechybí skvělá sedadla Recaro.

Renault Mégane Sport 250 by se měl začít prodávat ještě letos, cena zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám