Hlavní obsah

Bugatti chystá nejrychlejší sedan na světě

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské Bugatti, jenž vlastní koncern VW, už má ve své nabídce jedno z nejrychlejších aut - Veyron s maximální rychlostí 407 km/h. Nyní ukázalo Bugatti koncept nejrychlejšího (a mimořádně luxusního) sedanu na světě.

Článek

Bugatti Galibier 16C se coby koncept představil uzavřené společnosti, do Frankfurtu jej výrobce nepřivezl. O pohon čtyřdvéřového sedanu se bude starat osmilitrový šestnáctiválec, který je navíc dvoustupňově přeplňován. Výkon se prostřednictvím automatické převodovky přenáší na všechna čtyři kola, nejvyšší rychlost by se měla pohybovat kolem 400 km/h.

Vzhledem k výkonům je pochopitelné, že v základní výbavě nebudou chybět ani vysoce účinné karbonové brzdy. Extrémní výkon naznačují zadní partie vozu – celkem zde najdete osm koncovek výfuku, na každé straně čtyři.

Očekává se, že Bugatti Galibier 16C se do výroby dostane kolem roku 2013. Cenu tohoto čtyřmístného vozu odhadujeme na 40 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám