Hlavní obsah

Lexus ve Frankfurtu předvede konkurenta BMW řady 1

Novinky, Martin Žemlička

Zatím jde pouze o koncept, nicméně je zřejmé, že japonský Lexus (luxusní divize Toyoty) pokukuje po hatchbacku nižší střední třídy, který by vzal prodeje především BMW řady 1 a možná i Audi A3. Koncept malého hatchbacku představí Lexus na frankfurtském autosalonu.

Článek

LF-Ch je nejmenším Lexusem, zatím jde pouze o koncept, ale spekuluje se i o sériové výrobě. Ve Frankfurtu bude vystaven model s plně hybridním systémem - LF-Ch může využívat k jízdě i čistě elektrický pohon, který zejména ve městě umožňuje prakticky bezhlučnou jízdu a navíc s nulovými emisemi.

To vše už víme. Automobilka nyní prozradila několik dalších podrobností (a uveřejnila nové fotky), o pohonné jednotce ale zatím nepadlo jediné slovo.

Nový Lexus působí sportovním dojmem – díky ostře „řezané“ přídi nebo schovaným klikám druhé řady dveří působí jako kupé. Interiér s tříramenným volantem působí luxusně, vypadá ale příliš extravagantně – pokud se dočkáme sériové verze, je jisté, že bude vypadat jinak.

Známe už i rozměry vozu: 4300mm x 1790 mm x 1400mm (délka x šířka x výška). Rozvor náprav činí 2600 mm a mimochodem, koncept, jenž vidíte na fotografiích a který bude i ve Frankfurtu, má 20palcová kola.

Lexus naznačil, že příští rok by se mohla představit sériová verze.

Reklama

Související témata:

Související články

Britská policie dostala rychlé Lexusy IS-F

Dříve používala britská policie Imprezy WRX, nyní na jejich místo nastupují Lexusy IS F. Tento Lexus je velmi rychlým sedanem střední třídy, poháněný...

Výběr článků

Načítám