Hlavní obsah

Autosalon ve Frankfurtu: jak se tam dostat a kolik to bude stát

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už zanedlouho začne 63. autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem. Návštěvníci se mohou těšit na desítky světových premiér nových automobilů i mnoho konceptů a studií. Jak se na autosalon dostat a kolik to bude stát? Na to vám odpoví následující řádky.

Článek

Frankfurtu není daleko, navíc většina cesty vede po dálnici; z Prahy je to na výstaviště 530 kilometrů, z Brna 730 km a z Ostravy 900 km. Parkoviště se nachází přímo u bran výstaviště a je sice v městské zóně, do které smějí pouze automobily s německým certifikátem o emisích (Umweltzone), parkoviště u výstaviště se to ovšem netýká. Pokud máte navigaci, stačí zadat „Ursinusstrasse“ u starších systémů, u nových zadejte “Zum Messeparkhaus Rebstock”.

Autosalon se pro novináře a odborníky otevře na dva dny – ve čtvrtek 17. a 18. září. Dostat se tam je možné i bez akreditace, ale musíte se připravit na vyšší vstupné – 45 eur, tedy zhruba 1150 korun.

Od 19. září pro veřejnost

Pro veřejnost otevře autosalon brány v sobotu 19. září a trvat bude až do neděle 27. září. Za běžné vstupné o víkendech zaplatí dospělí 15 eur (390 korun), studenti a děti platí polovic. Ve všední dny se platí 13 eur (340 korun). Zdravotně tělesně postižení s příslušným průkazem a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Vstupenky není třeba rezervovat, kromě pokladen přímo ve Frankfurtu si je lze zakoupit i na oficiálních stránkách veletrhu. Otevřeno je od devíti do sedmi hodin večer.

Domovskou stránku autosalonu ve Frankfurtu najdete zde

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám