Hlavní obsah

Ředitelem Porsche má být šéf Volkswagenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel německé automobilky Volkswagen Martin Winterkorn se má stát také ředitelem firmy Porsche SE. Ve funkci tak nahradí Wendelina Wiedekinga, který byl minulý měsíc odvolán. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje obeznámené se situací. Porsche je největším akcionářem Volkswagenu.

Článek

Podle jednoho ze zdrojů by měly o jmenování nového šéfa jednat dozorčí rady obou německých automobilek. Dozorčí rada Volkswagenu by také měla schválit koupi minoritního podílu ve výrobci sportovních aut Porsche AG, což má být prvním krokem v integraci obou automobilek.

Dozorčí rada Porsche rozhodla o odchodu Wiedekinga na svém zasedání koncem července. Wiedeking byl odpůrcem spojení obou automobilek.

Volkswagen a Porsche se dohodly na integraci po dlouhé bitvě minulý měsíc. V první fázi integrace, která má být dokončena v roce 2011, by měl Volkswagen koupit v Porsche AG podíl až 49 procent. Analytici odhadují hodnotu výrobce sportovních aut na osm až 11 miliard eur (205,8 až 283,1 miliardy Kč). Porsche se stane již desátou značkou skupiny Volkswagen, do které patří také česká Škoda Auto či luxusní značky Bugatti a Lamborghini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám