Hlavní obsah

Kia po sedmi letech uvede novou generaci Sorenta

Novinky, Martin Žemlička

Korejský výrobce ukáže ve Frankfurtu novou generaci Sorenta. Ta současná v terénu sice uměla ledacos, na běžné silnici byly ovšem jízdní vlastnosti podprůměrné. To by se mělo změnit s příchodem nové generace, jež se na trh dostane po dlouhých sedmi letech.

Článek

Narozdíl od současné generace Sorenta, jež má klasickou rámovou konstrukci, bude novinka typickým zástupcem SUV segmentu využívající samonosnou karosérii a pohon 4x4. V terénu tedy zvládne méně, ale na silnici bude o poznání komfortnější.

Nová Kia Sorento se začne prodávat začátkem příštího roku. K dispozici bude nejenom varianta s pohonem obou náprav, ale i s pohonem pouze předních kol.

Novinkou je i možnost přepravit až sedm cestujících, poslední dvě místa ale budou – jak to u těchto vozů bývá obvyklé – pouze nouzová. Podle počtu cestujících má zavazadlový prostor velikost 258 až 2052 litrů.

Nový model bude v Evropě nabízen se dvěma motory. Nový turbodieselový motor 2,2 CRDi, který pochází z vlastního vývoje automobilky, disponuje maximálním výkonem 200 koní a bude nabízen s manuální nebo automatickou šestistupňovou převodovkou. Benzínový motor má objem 2,4 litru a výkon 175 koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám