Hlavní obsah

Audi oslavilo stovku novým modelem A5 Sportback

Novinky, Martin Žemlička

Automobilka Audi si k oslavě stých narozenin nadělila nový model A5 Sportback. Ten zaujme především vzhledem, který opticky navazuje dojem podobný vozům typu kupé (dvoudvéřového automobilu), kategorie, jež před pár lety založil Mercedes-Benz se svým modelem CLS. Jednoduše řečeno, A5 Sportback je jako A4 v provedení liftback, jinak nepřináší nic nového.

Článek

Výhradně čtyřmístné Audi A5 Sportback je o 36 mm nižší než A4 Sedan a s krátkým předním převisem, dlouhým rozvorem, širokým rozchodem, čtyřmi bezrámovými dveřmi a nízkým prosklením. Víko zavazadlového prostoru je integrováno do splývající zádě s výrazně skloněnými C sloupky.

Lehce sportovní dojem navozuje odtrhová hrana zadního spoileru. Zavazadlový prostor má v základním uspořádání 480 litrů.

Audi bude zpočátku nabízet dva zážehové motory a tři vznětové motory TDI. Do poloviny roku 2010 rozšíří nabídku o další tři motory. Zážehové motory - dvoulitrový TFSI o výkonu 132 kW (180 k) nebo 155 kW (211 k) - jsou vybaveny variabilním zdvihem ventilů.

Všechny modely jsou vybaveny systémem rekuperace kinetické energie během brzdění a zpomalování, který ukládá zpětně získanou energii do akumulátoru pro pozdější využití.

Audi už zveřejnilo české ceny: základní cena s motorem 2,0 TDI přijde na 966 200 korun, A5 Sportback 2,0 TFSI stojí 1 000 845 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám