Hlavní obsah

Škoda chystá pětidvéřové "kupé", tvrdí britský Autocar

Novinky, Martin Žemlička

V současné době má Škoda pět modelových řad (Fabia, Roomster, Yeti, Octavia a Superb), v průběhu příštích pěti let mají přijít další dvě. Jednou z nich bude údajně i pětidvéřové "kupé" s výrazným designem. Na trh by podle britského časopisu a serveru Autocar mělo přijít v roce 2012 nebo 2013.

Foto: repro/maž, Novinky

Takhle by mohlo pětidvéřové "kupé" vypadat, tvrdí Autocar.

Článek

Nový model by měl svou velikostí stát na pomezí Fabie a příští generace Octavie. Novinka z Mladé Boleslavi by tak konkurovala vozům typu Ford Focus či Opel Astra. Postaven má být na platformě VW Golf. Podle Autocaru nebudou zadní dveře výklopné ve dvou variantách, podobně jako u Superbu (TwinDoor), a to kvůli vyšší ceně.

Vzhledově by měl nový vůz od Škody připomínat kupé, tedy dvoudveřové auto. Koncern VW má v nabídce Passat CC, čtyřdveřové auto se vzhledem kupé.

Design nové Škody by měl být mnohem emotivnější než doposud. Současné škodovky mají přeci jen konzervativní vzhled a působí nejvíce jako rodinná auta. Na trh by se nový model měl dostat v roce 2012 nebo 2013.

Podle informací Autocaru pracuje Škoda i na malém autě, postaveném na platformě Volkswagenu Up. Městské mini by na trh mělo přijít v roce 2011 a vyrábět by se mělo v závodě VW v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám