Hlavní obsah

Česká policie dostala speciálně vybavené Transportery pro krizové situace

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 80 speciálně vybavených Volkswagenů Transporter 4Motion určených pro krizové štáby Policie ČR převzali zástupci jejího velení. Posledních 19 vozů v podobě mobilních kontaktních a koordinačních center převzala Policie tento týden.

Článek

V rámci projektu, jenž nese název „Mobilní kontaktní a koordinační centra Policie ČR“, pořídila policie 80 speciálně vybavených a upravených Transporterů, které budou rozděleny do všech částí České republiky. Celková cena vozů Volkswagen Transporter s pohonem všech kol v provedení 2.5 TDI 4Motion (96 kW / 131 k) se speciální výbavou činí 124 miliónů korun (což vychází 1,55 miliónu na každý vůz).

Mezi speciální výbavu Transporteru s dlouhým rozvorem a zvýšenou střechou je například lokalizační vybavení GPS, navigační a záznamové zařízení, odolný počítač, monitor s dotykovým displejem, kontejnery první pomoci a záchrany, ale také osvětlovací zařízení, zdroj pitné vody, přístřešek včetně skládacích židlí a stolku, proměnná LED informační tabule a generátor elektrické energie. Vozidlo tak může nezávisle operovat v terénu nepřetržitě i několik dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám