Hlavní obsah

Renault Mégane dostal kufr navíc, nabízí prostor skoro jako Octavia

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault má pro svůj model Mégane, jenž spadá do nižší střední třídy, připraveny varianty hatchback, kupé a nyní nově i kombi. To je pojmenované Sport Tourer. Co je na tomto kombíku sportovní, nám však uniká, nicméně podobně přehnaný název má i například Opel pro Insignii kombi.

Článek

Mégane ve verzi kombi vychází ze svého kratšího sourozence a faktem je, že design vozu je líbivý. Kombi nabídne rozvor 2,7 metru, takže s prostorností na zadních sedačkách by neměl být problém.

Zavazadlový prostor přináší solidních 524 litrů, po sklopení zadních sedaček naroste na 1595 l. Octavia Combi, jenž v daném segmentu nabízí „papírově“ největší prostor pro zavazadla nabízí 580 litrů v základním uspořádání a 1620 litrů po sklopení zadních sedaček.

Na výběr je dostatek pohonných jednotek. Základem je benzínová jedna-šestka s výkonem 105 nebo 110 koní. Zajímavým rozšířením nabídky je přeplňovaná čtrnáctistovka s výkonem 130 koní a kombinovanou spotřebou 6,5 litru / 100 km. Na vrcholu benzínových motorizací trůní přeplňovaný dvoulitr, jenž se svými 180 koňmi a 350 Nm dovoluje velmi svižnou jízdu. Renault jej používá, stejně jako některé další zmiňované motory, i ve větší Laguně.

FOTO: Renault

Pochopitelně nechybí ani vznětové agregáty – ve výkonovém rozmezí 85 až 160 koní při kombinované spotřebě paliva mezi 4,4 litry nafty až 4,8 l.

K dispozici jsou šestistupňové automatické i manuální převodovky, základní motorizace mají pětistupňový manuál.

Ceny pro Českou republiku zveřejní Renault v nejbližších dnech. Vzhledem k poměrně agresivní cenové politice Renaultu se spekuluje o základní ceně oscilující kolem 350 tisíc korun. Mezi konkurenty Méganu Sport Tourer bude mezi jinými patřit i Škoda Octavia v karosářské verzi kombi, Ford Focus či Volkswagen Golf.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám