Hlavní obsah

Luxusní Bentley chce v Česku prodávat 15 až 20 vozů ročně

Britský výrobce luxusních a sportovních vozů Bentley chce v Česku prodat 15 až 20 automobilů ročně i s pomocí nové prodejny. Na brněnském autosalonu to v pátek řekl generální manažer pro Evropu a Velkou Británii Michael Mayer.

Článek

Podle Mayera v Česku jezdí kolem 200 vozů značky, která letos slaví 90 let od svého založení. Loni si nový Bentley v Česku pořídilo 18 zákazníků. Nejvíce oblíbeným modelem je stále model Continental GT a jeho výkonnější verze GT Speed. V Brně firma představuje například Bentley Continental GT/GTC a Bentley Continental Flying Spur.

Bentley bylo založeno v roce 1919, ale prvních 27 let vyráběla firma pouze motory a šasi. Automobilka byla mj. úspěšná v závodech Le Mans - šestkrát jej vyhrála.

Bentley v současné době nabízí šest modelů - čtyřdvéřové Arnage a Continental Flying Spur, dále kupé Continental GT a Brooklands. V nabídce jsou i dva kabriolety - Azure a Continental GTC.

Bentley po celém světe zaměstnává 4000 zaměstnanců, zajímavostí je průměrný počet let u firmy - 11 let. Celkový počet oficiálních autosalonů je 212 - od Japonska, přes Spojené arabské emiráty po Mexiko.  

Posledních pět let poskytovala servisní služby značce skupina Auto Exner. Ta nyní zastupuje všechny značky koncernu Volkswagen včetně Lamborghini. Letos firma rovněž otevřela prodejnu Aston Martin

FOTO: Bentley

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám