Hlavní obsah

Připravované BMW X1 prezentuje automobilka na kamuflovaných snímcích

Novinky, Martin Žemlička

BMW X1 bude patřit k nejmenším modelům BMW, jež mají před svým názvem písmeno X. Vedle nejstarší X5, X3 a X6 tak bavorská automobilka završuje řadu svých sportovně užitkových vozidel (SUV). Novinka bude zhruba stejně velká jako Škoda Yeti, cenově ale bude někde trochu jinde.

Článek

Zveřejnění zakamuflovaných fotografií přímo výrobcem není zrovna běžné, je to ale dobrý způsob, jak zaujmout potencionální kupce měsíce před premiérou daného vozu. V minulosti se takto snažil zaujmout Mercedes s připravovaným nástupcem legendárního Gullwingu. Nyní to je BMW, které ukázalo zakamuflované fotky připravovaného BMW X1.

BMW X1 bude nejmenším SUV v nabídce mnichovské automobilky. Svojí délkou bude X1 podobná Škodě Yeti, cenově by se ale mělo jednat o úplně jiné konkurenty. Prodejní cenu Yetiho Škoda odtajní v pátek (počítá se, že základní verze bude stát do 400 tisíc korun), BMW X1 bude pravděpodobně o stovky tisíc dražší.

BMW o X1 zatím nezveřejnilo žádné podrobnosti. Tipujeme, že světovou premiéru si novinka odbude na frankfurtském autosalonu v září. Vsadit si také můžete na pohon všech čtyř kol a dostatek motorů, počínaje základními čtyřválci a konče šestiválcovými motory. BMW X1 se bude vyrábět v Lipsku, sériová výroba by měla začít v červenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Test: BMW 330d xDrive - klenot mezi turbodiesely

BMW trojkové řady prošlo malým faceliftem, který stejně není na první pohled zřejmý. Důležité změny nastaly pod kapotou - inovovaný je například i už tak...

BMW před 80 lety vyrobilo první automobil

První automobil s logem BMW ((Bayerische Motoren Werke) firma vyrobila 22. března 1929. Nebylo to však v Bavorsku, jak by se mohlo zdát, ale v pronajaté...

Výběr článků

Načítám