Hlavní obsah

Ferrari Racing Days poprvé míří do Česka

Novinky, Martin Žemlička

První zářijový víkend bude na brněnském autodromu pořádné horko, vůbec poprvé se totiž v Česku představí tzv. Ferrari Racing Days. Na okruhu budou k vidění nové vozy Ferrari, ale i veteráni a vozy Formule 1.

Článek

K vidění bude šest závodů: souboje Ferrari Challenge evropské a italské série, pestré startovní pole historických vozů Ferrari a Maserati soupeřících v Shell Historic Challenge a třešnička na dortu ve formě jízd F1 Clienti. Na trati se představí vozy Formule 1, se kterými v minulosti závodili například Michael Schumacher, Jean Alesi či Niki Lauda.

Celý program završí přítomnost jezdce týmu Scuderia Ferrari, Felipe Massy. Hovoří se o tom, že by tu se svojí formulí mohl zajet neoficiální rekord okruhu. Ten zatím drží David Coulthard, jenž v roce 2002 s formulí 1 na suchém povrchu pokořil brněnský okruh za 1:36,77 vteřiny.

Akce se koná první zářijový víkend na brněnském okruhu, od 4. do 6. září. Vstupenky stojí od 300 korun výše, junioři a senioři mají vstup za 150 korun. Akci pořádá firma Scuderia Praha, která do Česka dováží vozy značek Ferrari a Maserati. Ferrari Racing Days se do Česka dostává vůbec poprvé, bližší informace k programu pořadatel zveřejní v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám