Hlavní obsah

Mazda oslaví dvacet let roadsteru MX-5 na okruhu Le Mans

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní roadster od Mazdy se začal prodávat v roce 1989, letos k oslavě dvacetin sezvala Mazda majitele MX-5 do místa konání legendárního závodu Le Mans, který se jede 13. a 14. června. Majitelé MX-5 budou moci pobývat ve speciálně vytvořeném kempu a samozřejmě i sledovat závod.

Článek

Za dvacet let se vyrobilo přes 850 tisíc exemplářů Mazdy MX-5. Japonský výrobce se před více než 20 lety inspiroval lehkými britskými vozy a výsledkem bylo MX-5 – lehké, hbité auto s pohonem zadních kol, které neoslňovalo výkonem, ale dovedlo řidiči nabídnout skvělé jízdní vlastnosti.

Mazdu MX-5 můžete mít s plastovou skládací střechou nebo s klasickou plátěnou. Dvoulitrový čtyřválec nabídne výkon 160 koní a 188 Nm. To není mnoho, nicméně MX-5 je lehké auto, které si užijete více na klikatých silnicích než při jízdě po rovině. Převodovka je manuální a má šest stupňů. Jak již bylo řečeno, poháněná jsou zadní kola. Základní verze s benzínovou osmnáctistovkou se nabízí za 638 590 korun, nejlacinější dvoulitr přijde na 808 590 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám