Hlavní obsah

Subaru dokončilo obměnu modelové řady Legacy: přichází kombi

Novinky, Martin Žemlička

Po sedanu Legacy, terénněji zaměřenému Outbacku ukázalo Subaru fotky Legacy Wagon, tedy praktického kombi. Japonský výrobce tím završil obměnu svého modelu střední třídy.

Článek

Nové kombi narostlo o deset centimetrů do délky, přičemž rozvor náprav je nyní o osm cm delší než u minulé generace. Z toho budou těžit cestující na zadních sedadlech, pro které je nyní k dispozici více prostoru. Velikost zavazadlového prostoru zatím Subaru nezveřejnilo, podle našeho odhadu by se měla pohybovat kolem 500 litrů.

Jako vždy nechybí symetrický pohon všech kol a motory typu boxer. Prozatím jsou ohlášeny tři benzínové motory, základem je 2,5 litrový čtyřválec s výkonem 173 koní, vrcholem pak 3,6 litrový šestiválec s výkonem 260 koní. Na evropský trh přijde bezpochyby i verze s turbodieselem, bez kterého by Subaru Legacy do prodejních statistik nikterak zásadně nepromluvilo.

Subaru Legacy Wagon páté generace - velikost zavazadelníku zatím výrobce nesdělil, minulá generace nabídka 459 litrů v základním uspořádání.

FOTO: Subaru

Novinkou je i elektronická parkovací brzda místo klasické páky mezi předními sedadly a bezestupňová automatická převodovka CVT ( Continuous Variable Transmission), stejně jako v dříve představené verzi sedan.

Na přední nápravě jsou použity klasické vzpěry McPherson, vzadu najdete závěsy s dvojitými lichoběžníky. Subaru upravilo geometrii náprav i konstrukci tlumičů. Posilovač řízení je elektrický.

Mezi konkurenty Legacy bude patřit například Ford Mondeo, Škoda Superb nebo Volkswagen Passat.

Ceny ani datum uvedení do prodeje v Česku zatím importér nesdělil.

Reklama

Související témata:

Související články

Pátá generace Subaru Legacy o hodně narostla

Subaru představí pátou generaci modelu Legacy na autosalonu, který za pár dnů začne v New Yorku. Novinka je oproti minulým generacím o pořádný kus větší, ale...

Výběr článků

Načítám