Hlavní obsah

Volkswagen představil Golf s větším kufrem a novým turbodieselem

Novinky, Martin Žemlička

Šestá generace Volkswagenu Golf se po třídveřové a pětidveřové verzi a Golfu Plus dočkala čtvrtého provedení - kombi s tradičním označením Golf Variant. Cena novinky, která se na českém trhu představí letos na podzim, prozatím nebyla stanovena.

Článek

Zepředu se nový Golf Variant od svého předchůdce liší novým nárazníkem, maskou chladiče, víkem motoru a upravenými blatníky a světlomety. Všechny nové prvky byly přejaty z šesté generace klasického Golfu, takže designové změny jsou minimální. Zadní část nového Golfu Variant je tvarově téměř stejná jako předchozí generace. Verze TDI a TSI se liší koncovkami výfuků, které jsou vytaženy pod nárazníkem.

Nový Golf Variant bude k dispozici se čtyřmi zážehovými a dvěma vznětovými motory. Všechny motory splňují emisní limit Euro 5. Základním zážehovým motorem bude jednotka o objemu 1,4 litru s výkonem 80 koní. Benzinové motory TSI (s výkony 105, 122 a 160 koní) a oba turbodiesely (TDI s výkony 105 a 140 koní) mohou být na přání dodány s dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG.

Novým motorem pro Golf Variant je agregát 1.6 TDI (77 kW / 105 k) se spotřebou 4,5 litru nafty na 100 kilometrů.

Golf Variant se na českém trhu představí letos na podzim, prodejní cena zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám