Hlavní obsah

Sporťák GTbyCitroen z virtuálního světa se objeví i na skutečných okruzích

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GTbyCITROEN měl být pouze virtuálním autem ve hře Grand Turismo 5, později jej ale automobilka převedla do reálného světa coby koncept. Po dobrém přijetí na Autosalonu v Paříži a ceně Louis Vuitton Classic Concept Award 2008, se sporťák od Citroënu předvede i na závodních tratích.

Článek

A kde můžete tento futuristicky vypadající vůz spatřit na vlastní oči? Už zítra, v sobotu 23. května, zahájí GTbyCITROEN v Německu závod 24 hodin v Nürburgringu čestným kolem na tomto slavném okruhu. Návštěvníci si můžou koncept prohlédnout od 20. května ve stánku společnosti Polyphony, která je v tomto případě partnerem Citroënu.

12. června se GTbyCITROEN zúčastní společně se supervozy z celého světa velké přehlídky pilotů závodu 24 hodin Le Mans. Koncept tak doprovodí prezentaci 150 pilotů tvořících 50 posádek na startu tohoto legendárního závodu.

Od 3. do 5. července se vůz GTbyCITROEN objeví na neméně prestižním závodu „Festival of Speed“ v Goodwoodu ve Velké Británii.

GTbyCITROEN pohání benzínový osmiválec s blíže nespecifikovaným výkonem, který si Francouzi půjčili u GM. Zajímavostí jsou nahoru otvíratelné dveře a postupné odstínění barvy boků kapoty od bílé po sytě šedou, což vyvolává pocit neustálého pohybu vozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám