Hlavní obsah

Škoda představila Superb s novou výbavou Exclusive

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Superb, liftback střední třídy je nyní k dispozici v nejvyšší výbavové verzi Exclusive. Nabídka Exclusive vychází z verze Elegance, která podle mladoboleslavské automobilky představuje 63 procent všech v Česku prodaných verzí.

Foto: maž, Novinky

Śkoda Superb

Článek

Superb Exclusive představuje obdobu dřívějšího provedení Laurin & Klement. Nepřináší nic nového, pouze rozšiřuje možnosti doposud nejvyšší výbavy elegance. Součástí standardní výbavy verze Exclusive zahrnuje kromě sedmi airbagů, elektronický protiblokovací systém (ESP) včetně ABS, regulace točivého momentu při brzdění motorem (MSR), protiprokluzový systém (ASR) a hydraulický brzdový asistent (HBA).

Exteriér vozu dostal dekorativní chromované lišty, tónovaná skla, ozdobnou zdvojenou koncovku výfuku nebo 18palcová litá kola. Základní výbava obsahuje adaptivní systém osvětlení AFS (Adaptive Frontlight System) doplněný o bi-xenonové světlomety, dešťový senzor, vyhřívané čelní sklo a vnější zpětná zrcátka.

Interiér vozu obsahuje elektricky ovládaná vyhřívaná sedadla v provedení Alcantara a dekor přístrojové desky v imitaci dřeva. Na přání je možné bez příplatku objednat kožený interiér. Nechybí dvouzónová klimatizace s automatickou regulací a pachovým filtrem - Climatronic nebo klimatizované odkládací schránky.

Čtyřramenný multifunkční volant je, stejně jako hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy, potažen kůží. Jeho prostřednictvím lze ovládat nejen rádio s integrovaným CD měničem, ale i mobilní telefon.

V nabídce pro Exclusive trojice motorů

K dispozici je rovněž signalizace vzdálenosti při parkování vpředu i vzadu. Za parkovací asistent, který za pomoci senzorů pomáhá při parkování do kolony stojících vozidel, musí zákazník připlácet.

Superb Exclusive je k dispozici se dvěma zážehovými motory a jedním vznětovým agregátem. Základním motorem je benzínový 1,8 TSI/118 kW, vrcholem je šestiválec 3,6 FSI s 191 kW a pohonem 4x4. Turbodiesely zastupuje dvoulitr s výkonem 125 kW. V nabídce jsou jak mechanické, tak automatické dvouspojkové převodovky DSG.

Základní cena modelu Superb Exclusive s benzinovým motorem 1,8 TSI/118 kW a šestistupňovou manuální převodovkou činí 826 900 korun. Mezi konkurenty Superbu patří ve střední třídě Audi A4, BMW řady 3, Mercedes-Benz třídy C, Ford Mondeo, Peuget 407, Opel Insignia nebo Renault Laguna. Výrobce opakovaně chybně řadí Superb do vyšší střední třídy, jeho místo je o stupínek níže, v segmentu C.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Test Škoda Superb 1,8 TSI - zlatý střed

Na automobily s logem Škoda jsou dva vyhraněné názory, z nichž ani jeden není pravdivý. Jedni ji vynášejí do nebes, druzí jí častují nejrůznějšími nepříliš...

Autem roku v ČR je Škoda Superb

V patnáctém ročníku ankety Auto roku 2009 v ČR zvítězila vlajková loď mladoboleslavské Škody, model Superb. Mezi 42 nominovanými novinkami jej vybrali...

Výběr článků

Načítám