Hlavní obsah

Porsche zahájilo výrobu Panamery

Novinky, Martin Žemlička

V těchto dnech začala ve výrobním závodě společnosti Porsche v Lipsku výroba nového modelu Panamera, který měl světovou premiéru 19. dubna 2009 na autosalonu v Šanghaji. Na českém trhu se poprvé toto čtyřdveřové Gran Turismo představí 12. září 2009.

Článek

Továrna v Lipsku, kde se kromě Panemery vyrábí také sportovně-terénní model Cayenne, byla rozšířena o 22 000 metrů čtverečních a současně byla zmodernizována. Tato poměrně náročná přestavba neumožňovala během posledních osmi měsíců provádět pravidelní prohlídky. Ty jsou nyní obnoveny a návštěvníci mohou zažít výrobu vůbec prvních modelů Panamera. Přibližně dvouhodinové prohlídky jsou zdarma. K dispozici jsou zde také jízdy na terénní či závodní trati v SUV modelu Cayenne, a to buď jako spolujezdec nebo řidič.

Panamera se od začátku začne nabízet se třemi benzínovými motory, později by měl přibýt i hybrid, a spekuluje se i o turbodieselu, který si již našel cestu do SUV Cayenne. Základem bude 3,6 litrový šestiválec s výkonem 300 koní. Verze S dostane osmiválec s výkonem 405 koní a vrcholnou nabídku bude představovat přeplňovaná verze Turbo, jež bude mít pod kapotou stádo 500 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám