Hlavní obsah

BMW v červnu obnoví plnou výrobu v továrně v Lipsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW od června obnoví plnou výrobu ve své továrně v Lipsku. Oznámila to firma, která v listopadu kvůli slabé poptávce změnila provoz závodu z dvousměnného na jednosměnný. Společnost rovněž uvedla, že se hodlá nadále soustředit na luxusní sektor, který má růstový potenciál v regionech, jako je Asie.

Článek

"Trh s luxusními vozy bude ve středně dlouhém a dlouhém období pokračovat v růstu," řekl akcionářům na výroční valné hromadě generální ředitel společnosti Norbert Reithofer. Potvrdil rovněž, že tržby společnosti by v budoucnosti měly být podpořeny uvedením řady nových modelů na trh.

BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Za obnovením plného provozu továrny v Lipsku podle automobilky stojí silná poptávka po sedanech z jedničkové řady BMW a plány na výrobu modelu BMW X1 SUV, napsala agentura AP

Celkový prodej automobilky BMW se loni navzdory rekordnímu odbytu limuzín Rolls-Royce a malých modelů Mini snížil o 4,3 procenta na 1,436 miliónu vozů. Zaznamenal tak první celoroční pokles od roku 1993.

Celosvětová poptávka po automobilech je nyní pod tlakem, protože světová finanční krize vedla ke zpomalení ekonomiky, obtížnějšímu přístupu k úvěrům a poklesu spotřebitelské důvěry.

Foto: Rolls-Royce, Novinky

Rolls-Royce Phantom Coupé

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám