Hlavní obsah

Škoda Yeti si odbyla v Norsku poslední zkoušky před sériovou výrobou

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před spuštěním sériové výroby najezdí každý připravovaný automobil stovky tisíc kilometrů po nejrůznějších silnicích i mimo ně. Auto musí fungovat v minus třiceti stejně jako v padesátistupňovém vedru. Jak se zkoušela finální verze Škody Yeti se můžete podívat na videu.

Článek

Sériové výrobě předcházela pochopitelně řada zkoušek. Jedna z posledních fází testování proběhla také u norského Osla. Lokalita nabízí podle Škody na relativně krátkém úseku celou řadu různých povrchů a silnic odpovídajících většině běžných komunikací ve všech evropských a klíčových mimoevropských zemích.

Rozmanitost trati a klimatických podmínek měla podle výrobce za cíl ověřit důležité systémy ve voze – nastavení systému jízdní stability, topný výkon ventilační soustavy, klimatizace a podobně. Testy tak na malém prostoru poskytují obraz o souhře všech řídících jednotek, nastavení podvozku, akustickém komfortu a také sladěnosti terénních systémů.

V nabídce jsou benzínové motory 1,2 TSI/77 kW s pohonem předních kol a 1,8 TSI/118 kW (4×4) a tři naftové motorizace: 2,0 TDI CR/81 kW (pohon předních kol i 4×4), 2,0 TDI CR/103 kW (4×4), 2,0 TDI CR/125 kW (4×4). Základním agregátem pro vozy s pohonem předních kol je benzínový čtyřválec o objemu 1,2 litru.

Reklama

Související témata:

Související články

Začala sériová výroba Škody Yeti

V úterý začala v závodě Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku výroba nového modelu Yeti. Na nový vůz už se ptají zákazníci v autosalonech, ale koupit si jej...

Výběr článků

Načítám