Hlavní obsah

Nová Fiesta Sport Van: sportovní jenom vzhledem

Novinky, Martin Žemlička

Ford nově přichází s Fiestou Sport Van. Jde o docela schizofrenní model - na první pohled vypadá sportovně, bližší seznámení ale odhalí, že jde o užitkovou verzi. První sportovně vypadající, nicméně pořád užitkovou verzi, představil Ford poprvé před třemi roky.

Článek

Nový Ford Fiesta Sport Van vypadá dobře, to mu nelze upřít. Nechybí šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, sportovní nárazníky v barvě karoserie, nová maska chladiče a rozměrný střešní spoiler nedávají prostor k pochybnostem o sportovních ambicích tohoto modelu.

Uvnitř přivítají řidiče speciálně tvarovaná sedadla a kůží potažený tříramenný volant. Vůz je standardně vybaven klimatizací.

Novou Fiestu Sport Van pohání agregát Duratorq 1,6 l TDCi o výkonu 66 kW. Točivý moment 212 Nm je dostupný při 2000 otáčkách za minutu. Hodnota spotřeby v kombinovaném cyklu činí 4,2 l/100 km, čemuž odpovídají emise CO2 ve výši 110 g/km.

Fiesta Sport Van má dokonce nižší a tužší odpružení. Výčet prvků pasivní bezpečnosti obsahuje dvojici čelních airbagů, boční airbagy ukryté v opěradlech sedadel a dokonce i kolenní airbag řidiče.

Fiesta Sport Van nabídne ložný prostor o objemu 1004 litrů, délka činí 1074 mm a šířka 1278 mm (1004 mm mezi podběhy). Náklad může být vysoký až 635 mm. Samozřejmostí jsou praktická oka pro upevnění nákladu.

Je zřejmé, že tato “ospoilerovaná” Fiesta nebude patřit k prodejním šlágrům, nicméně jde i tak o zajímavé rozšížení prodejní novinky. Prodejní cenu za tuto novinku zatím Ford nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám