Hlavní obsah

Chevrolet Corvette dostal sportovnější design i techniku

Novinky, Martin Žemlička

Pokud uvažujete o Chevroletu Corvette, americkém sportovním autu, ale nestačí vám standardní model, má pro vás výrobce řešení. Je jím model Grand Sport s odnímatelnou střechou, který dostal nejenom sportovnější vzhled, ale i více výkonu. Rychlejší už je pouze Corvette Z06, ta se ovšem dodává výhradně s pevnou střechou.

Článek

Nová edice Grand Sport má po stranách efektní otvory pro chlazení brzd, blatníky jsou vytažené, takže celé auto nyní působí sportovněji. Vepředu jsou osmnáctipalcová kola, vzadu o palec větší.

Co není na první pohled vidět je přepracování podvozku - jiné jsou tlumiče i stabilizátory, brzdy mají větší průměr, výfuk bude mít hutnější zvuk. Celkově se zdá, že Corvette Grand Sport bude mít sportovnější jízdní projev než standardní verze. V zatáčkách prý nová verze dovede zprostředkovat přetížení až 1G (ale to umí i většina atrakcí na matějské pouti).  

Výkon 6,2 litrového osmiválcového motoru poskočil na 436 koní a 580 Nm točivého momentu. Čas nutný pro zrychlení z nuly na 60 mil (0-96 km/h) se tím zkrátil o 0,2 sekundy (nyní 4,3 vteřiny). Převodovka je buď automatická, fajnšmekři si mohou pořídit i manuální verzi.

FOTO: GM

Reklama

Související témata:

Související články

Výroba Corvette ZR1 se rozbíhá

Výjimečný moment pro všechny nadšené příznivce supersportovních vozů přichází. V americké továrně Bowling Green se rozbíhá výroba modelu Corvette ZR1. A dobrá...

Výběr článků

Načítám