Hlavní obsah

Morgan oslaví sté výročí speciální edicí sportovního retro auta

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská značka Morgan slaví sto let své existence a k tomuto významnému výročí připravila speciální edici nazvanou Morgan Aero Super Sports. Jako obvykle jde o mix luxusu, neotřelého designu a sportovních jízdních vlastností.

Článek

O pohon tohoto dvoumístného kupé s nepřehlédnutelnými retro tvary se stará osmiválec, který si britský výrobce „vypůjčil“ od BMW. Ten samý motor pohání například model 750i (test a video si můžete prohlédnout zde). Morgan zatím neudává, jaký výkon bude mít jeho speciální edice, kupříkladu v BMW 750i je přeplňovaný osmiválec naladěn na 300 kW (407 k) při 5500 otáček a nejvyšší točivý moment 600 Nm od 1750 otáček.

Morgan Aero Super Sports se nabízí jak s manuální tak se samočinnou převodovkou, v obou případech je počet stupňů šest.

Uvnitř speciální edice najdete velkou porci luxusu, na kterou jsou zákazníci této malosériové značky zvyklí - v hojné míře se zde použila především kvalitní kůže, ale také pravé dřevo.

Automobil se začne prodávat zkraje roku 2010. Morgan Aero Super Sports může být váš za zhruba 3,8 miliónu korun. Automobil můžete provozovat i v Česku, protože britský výrobce jej nabízí i s volantem na „špatné“ straně. Tedy levé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám