Hlavní obsah

Na brněnském Autosalonu se ukáže 37 automobilových značek

Účast automobilek na červnovém veletrhu Autosalon na brněnském výstavišti by měla být i přes hospodářskou krizi přibližně stejná jako před dvěma lety, kdy se konal minulý ročník. V pondělí to řekl David Pokorný z vedení Veletrhů Brno. Na jednu z nejvýznamnějších akcí svého druhu v Evropě se zatím přihlásilo 37 značek, v roce 2007 jich bylo 39.

Článek

Veletrh, v jehož úvodu firma představí nový pavilon P za miliardu korun, začne 5. června. "Bude tady 37 značek, z toho 24 velkosériových. Které to budou, stejně jako počet vystavovatelů a další informace, zveřejníme příští týden," řekl Pokorný. Na minulý Autosalon v roce 2007 přijelo kolem 300 firem z deset zemí. Mezi značkami bude podle něj i Ford, který původně zvažoval, zda se autosalonu zúčastní.

Brněnský veletrh Autosalon bude letos kvůli dopadům hospodářské krize na automobilový průmysl o čtyři dny kratší, než Veletrhy Brno původně plánovaly. Akce začne 5. června tiskovým a odborným dnem a potrvá týden. Tradiční veletrh osobních automobilů se letos navíc rozšíří o kategorii lehkých užitkových vozidel do 3,5 tuny.

Veletrhy Brno zároveň 5. června otevřou nový pavilon P. Hala má rozměry 90 krát 214 metrů, zastavěná plocha je necelých 19 000 metrů čtverečních, na výšku má zhruba 12 metrů. "Technickou zajímavostí pavilonu budou mobilní nafukovací předělové stěny, které dokážou jak opticky, tak zvukově, rozčlenit prostor haly na samostatné celky," popsal technický náměstek společnosti Kamil Trávníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám