Hlavní obsah

Audi bude vyrábět nový model Q3 ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi bude vyrábět svůj nový sportovně-užitkový model Q3 ve Španělsku. Firma dodala, že odložila rozhodnutí o plánu na zahájení výroby automobilů ve Spojených státech. Audi je luxusní divizí německého koncernu Volkswagen, jehož součástí je také španělská společnost Seat či česká Škoda Auto.

Článek

Audi investuje zhruba 300 miliónů eur (přes osm miliard korun) do továrny automobilky Seat u Barcelony, kde bude svůj nový vůz vyrábět. Španělský premiér José Luis Rodríguez Zapatero prohlásil, že tento krok zabezpečí 7500 pracovních míst. V továrně bude podle Audi možné vyrobit až 80 000 vozů Q3 ročně. Produkce začne ve třetím čtvrtletí roku 2011.

Audi Q3 bude nejmenším SUV, jaké německá automobilka vyrábí. Mezi jeho největšího konkurenta bude patřit připravované BMW X1, malé SUV zhruba stejných rozměrů jako Q3. Podle spekulací se BMW X1 dostane na trh dříve než Q3, hovoří se dokonce o létě letošního roku.

Cena Audi Q3 bude činit dle odhadů Novinek přibližně 800 tisíc korun. Do prodeje se dostane až v roce 2011, zatím nejsou známy žádné další podrobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám