Hlavní obsah

Subaru dokončuje elektromobil Stella, v prodeji se objeví v létě

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru oznámilo spěšné dokončení vývoje prototypu elektromobilu Subaru Stella s technologií Plug-in, který se letos v létě poprvé objeví na veřejných komunikacích v Japonsku. V zemi vycházejícího slunce nyní probíhají poslední testy před spuštěním výroby.

Článek

Nový prototyp má mírně zvýšený výkon motoru z dřívějších 40 (55 koní) na současných 47 kW (64), přičemž k lepší hospodárnosti přispívá odlehčení karoserie a vyladění řídící jednotky motoru. Kromě optimalizace bateriového modulu a jeho celkového zmenšení se rovněž změnil přístrojový panel a design interiéru.

Technické specifikace sériově vyráběného elektromobilu, který bude představen letos v létě, jsou prakticky shodné se současným prototypem.

Technické údaje
Délka x šířka x výška3 395 x 1 475 x 1 660 mm
Pohotovostní hmotnost1 010 kg
Počet cestujících4
Nejvyšší rychlost100 km/h
Dojezd na jedno dobití80 km
ElektromotorSynchronní motor s permanentním magnetem
Max. výkon47 kW
Max. točivý moment170 Nm
Systém pohonuPohon předních kol
Typ bateriíLithium-iontové baterie
Celkové napětí346 V
Energie celkem9 kWh

Reklama

Související témata:

Související články

Pátá generace Subaru Legacy o hodně narostla

Subaru představí pátou generaci modelu Legacy na autosalonu, který za pár dnů začne v New Yorku. Novinka je oproti minulým generacím o pořádný kus větší, ale...

Výběr článků

Načítám