Hlavní obsah

Nissan Skyline Crossover coby převlečené Infiniti EX

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan v pátek ukázal první fotografie nového modelu Skyline Crossover. Ten bude uveden pouze na japonském trhu a nový vlastně není - jde o ten samý vůz, který Nissan v Evropě a ve Spojených státech prodává pod názvem Infiniti EX 37.

Článek

V Evropě máme pojmenování Skyline zafixováno coby nejsportovnější auto, jaké kdy Nissan měl. Nyní verzi Skyline nahradilo neméně sportovní GT-R. Japonci nicméně zanedlouho uvedou na svůj domácí trh SUV, které v Evropě známe pod označením Infiniti EX 37. V Japonsku se ten samý model bude prodávat pod označením Nissan Skyline Crossover.

Nissan Skyline Crossover alias přestrojené Infiniti EX 37

FOTO: Nissan

Infiniti EX 37 pohání 3,7litrový šestiválec s výkonem 320 k (235 kW), točivý moment dosahuje hodnoty 360 Nm. Ve spojených státech má EX 37 motor se zdvihovým objemem 3,5 litru a mírně sníženým výkonem. Jaký motor dostane japonská verze není jasné.

Ví se však, že převodovka je v případě japonské verze automatická (stejně jako u originálu), má ale sedm rychlostních stupňů. Žádné další podrobnosti nejsou známé.

Nissan Skyline Crossover - interiér japonské verze

FOTO: Nissan

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan patentoval podobu nového roadsteru 370Z

Zanedlouho se začne prodávat nové sportovní kupé od Nissanu s označením 370Z. Oficiálně automobilka sice existenci vozu nepotvrdila, nicméně v databázi...

Nissan 370Z Roadster: sportovec bez střechy

Nissan 350Z i jeho nástupce 370Z patří ke klasické škole sportovních aut - silný šestiválec, strmé řízení, pohon zadních kol, svalnaté proporce. Ne nadarmo jde...

Výběr článků

Načítám