Hlavní obsah

Výrobce luxusních vozů Lamborghini zvýšil vloni zisk o čtvrtinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce luxusních automobilů Lamborghini v loňském roce zvýšil hrubý zisk o 27 procent na 60 miliónů eur (1,6 miliardy korun). Lamborghini dodalo, že navzdory světové hospodářské krizi počítá se ziskem rovněž v letošním roce.

Článek

Tržby loni stouply o 2,5 procenta na 479 miliónů eur, protože silný růst poptávky v Asii a na Blízkém východě kompenzoval prudký pokles prodeje ve Spojených státech, jež jsou největším trhem firmy.

Generální ředitel společnosti Stephan Winkelmann v rozhovoru pro agenturu Reuters předpověděl, že tržby jeho podniku v letošním roce klesnou, ale pomaleji než celková poptávka na trhu s luxusními automobily.

"Jsme připraveni na to, že v letech 2009 a 2010 nebudeme vykazovat žádný růst," prohlásil Winkelmann. Upozornil však, že automobilka Lamborghini by mohla patřit mezi firmy, které budou jako první oživovat, jakmile se začne zlepšovat stav světové ekonomiky.

Lamborghini je divizí německého Audi, jenž je stejně jako česká Škoda Auto součástí největší evropské automobilky Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám