Hlavní obsah

Subaru ukázalo nový Outback, zatím pouze v americké verzi

Novinky, maž

Japonská automobilka Subaru představila čtvrtou generaci Outbacku, kombíku s vyšší světlou výškou a samozřejmě stálým pohonem 4x4. Zatím se informace i fotografie týkají pouze americké specifikace. Jak bude vypadat ta evropská, jež se má na trh dostat v říjnu, zatím Subaru nezveřejnilo.

Článek

Čtvrtá generace modelu Outback se odlišuje nejen novým provedením exteriéru, ale nabízí i prostornější kabinu a větší zavazadlový prostor. Nový Outback je oproti svému předchůdci o 50 mm širší a 105 mm vyšší. Světlá výška vozu narostla na 220 mm, rozšířil se také rozchod kol. Přední i zadní převis karoserie se zkrátil o 90 mm a celková délka o 20 mm, ale zároveň se zvětšil rozvor náprav o 70 mm, což se odrazilo ve větším prostoru na zadních sedadlech.

Prozatím jsou ohlášeny dva motory pro americký trh. Oba jsou benzínové. Je však jisté, že pro evropskou verzi nebude chybět turbodiesel – bez něj by nemělo smysl nabízet auto této kategorie. Základem je 2,5 litrový čtyřválec s výkonem 170 koní, vrcholem je 3,6 litrový šestiválec s výkonem 256 koní.

Subaru Outback - zadní patrie nepůsobí zrovna originálně.

FOTO: Subaru

Novinkou je i bezestupňová automatická převodovka. Tyto typy převodovek používající speciální lamelové řetězy vykazují nižší míru tření a díky tomu umožňují dosáhnout nižší spotřeby paliva než převodovky s řemenovým náhonem.

Na americkém trhu se vůbec poprvé objevuje Outback vybavený šestistupňovou manuální převodovkou ve spojení s atmosférickým motorem o objemu 2,5 litru.

Evropská specifikace Outbacku by se měla objevit letos v říjnu.

Subaru Outback

FOTO: Subaru

Reklama

Související témata:

Související články

Pátá generace Subaru Legacy o hodně narostla

Subaru představí pátou generaci modelu Legacy na autosalonu, který za pár dnů začne v New Yorku. Novinka je oproti minulým generacím o pořádný kus větší, ale...

Výběr článků

Načítám