Hlavní obsah

Faceliftované Seaty Léon a Altea vstupují na český trh

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modely Seat León a Altea pro rok 2009, které se představily na Ženevském autosalonu s drobným faceliftem, právě přicházejí na český trh. Modernizaci podstoupila i řada nabízených motorů, která nyní zahrnuje také vznětové motory s přímým vstřikováním common rail.

Článek

Příplatková výbava se představí s novými komfortními a bezpečnostními prvky. Ceny faceliftovaných modelů León, Altea a Altea XL jsou totožné s právě odcházející generací. Nově Seat nabízí na tyto modely možnosti dokoupení záruky na jeden rok nebo 120 000 km, případně na dva roky nebo 120 000 km.

S příchodem verzí pro rok 2009 byla sjednocena nabídka nových modelů León a Altea včetně jejich sériové výbavy. Známé stupně výbavy Reference a Style doplňuje základní model Basis. León se nabízí i v sportovnější verzi FR, kterou v blízké době doplní dynamická verze Cupra.

Seat Altea (2009)

FOTO: Seat 

Ceny stejné jako u odcházející generace

V příplatkové výbavě nechybí například elektronický systém regulace trakce XDS, dále asistent rozjezdu do kopce, adaptivní bi-xenonové světlomety, nová automatická klimatizace Climatronic, nové audiosystémy, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel nebo přední a zadní parkovací senzory.

Základní model Basis se dodává se zážehovým motorem 1.4/63 kW (85 k) a v jeho sériové výbavě nechybí stabilizační systém ESP s brzdovým asistentem EBA a systémem kontroly tlaku v pneumatikách, přední, boční a hlavové airbagy, 15palcové ocelové ráfky s pneumatikami 195/65, elektrické ovládání oken, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka v barvě vozu.

Altea startuje na částce 344 900 korun s benzínovou jedna-čtyřkou, nejlacinější turebodiesel (1,9 TDI - 77 kW) stojí 489 900 korun. Nejlacinější Léon s nejslabším benzínovým motorem stojí 325 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám