Hlavní obsah

Šéf Harley-Davidsonu po 40 letech opouští firmu

Generální ředitel výrobce motocyklů Harley-Davidson James Ziemer (58) 1. května odejde z firmy. Ve funkci ho nahradí Keith Wandell (59), který nyní působí u výrobce automobilových baterií a vnitřního vybavení aut Johnson Controls. Ziemer působil v Harley-Davidsonu 40 let, z toho čtyři roky ve funkci generálního ředitele.

Článek

Wandell byl doposud v Johnson Controls prezidentem a provozním ředitelem. Ve společnosti pracoval 21 let. Výrobce motocyklů přebírá v obtížné době, kdy prodej i zisk společnosti kvůli krizí klesají. Harley proto propustil téměř 20 procent zaměstnanců a uzavřel některé továrny.

Harley v lednu oznámil, že jeho zisk za rok 2008 klesl o 30 procent na 654,7 miliónu dolarů (13 miliard Kč). Prodej motocyklů se pak snížil o osm procent na 303 479. Společnosti se navíc nedaří přilákat nové, mladší zákazníky, kteří by rozšířili stárnoucí základnu současných zákazníků. Firma však agresivně expanduje v zahraničí a snaží se najít nové trhy.

Harley oznámil i další změny ve vedení, včetně nového prezidenta a provozního ředitele divize motocyklů, nového ředitele pro plánování nových výrobků a výkonného ředitele nedávno koupeného italského výrobce motocyklů MV Agusta, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související články

Ford F-150 Harley-Davidson pro rok 2007

Už pár let se dává dohromady Ford a Harley-Davidson, aby vytvořili nejvýkonnější model pickupu F-150. Harley tedy jen dodá jméno a speciální lakování, Ford...

Výběr článků

Načítám