Hlavní obsah

Caparo T1 Race Extreme: formule 1 na běžné silnice

Novinky, maž

Pokud chcete totálně extrémní auto, které ujede na silnici čemukoliv, včetně supersportovních aut, sportovních motocyklů nebo policejních Passatů R36, jistě vás zaujme nový Caparo T1 v edici Race Extreme. Stačí říct dvě čísla: auto vážící jen lehce nad půl tuny má výkon motoru 620 koní.

Článek

Caparo je dvojmístný automobil a vypadá poněkud netradičně - svým vzhledem má více k formuli než k běžnému osobnímu automobilu. A hodně netradiční jsou i výkony tohoto pouhých 550 kilogramů těžkého vozu. Hliníkový benzínový osmiválec o objemu 3,5 litru nabídne nejvyšší výkon 620 koní (462 kW). Motor se nechá vytočit až do extrémních 10 200 otáček za minutu.

Výsledek bere dech a podle britských novinářů je zrychlení z nuly na sto mil v hodině v Caparu rychlejší než co zažijí skokani s padákem při volném pádu. V řeči čísel zrychluje Caparo T1 Race Extreme z nuly na 100 km/h za 2,8 vteřiny, z 0 - 160 km/h za 5,8 vteřiny. Nejvyšší rychlost činí 335 km/h. Při jízdě s tímto vozem můžete údajně zažít přetížení až 4 g.

Převodovka má šest stupňů a je automatická. Vzhledem k výkonům tohoto supersportu nemohou pochopitelně chybět ani vysoce účinné brzdy. Vůz má plně vypínatelnou kontrolu trakce. Nově si je možné přikoupit poněkud zbytečnou klimatizaci (stojí cca 110 tisíc korun) nebo střechu z plexiskla, jenž přijde na astronomických 600 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám